Koningsdag 2024 vieren we samen!

Op 27 april 2024 is het weer zover: Koningsdag, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Samen met heel Nederland gaan we erop uit, gaan we lekker eten of genieten we gewoon van het heerlijke weertje. We geven je de gezelligste tips en activiteiten mee voor Koningsdag!

Tip 1: Ga erop uit!

Lekker erop uit; dat kan op Koningsdag. Het belooft lekker weer te worden en door heel Nederland worden festiviteiten georganiseerd. Voor ieder wat wils, dus! Welke activiteiten zijn leuk om naartoe te gaan? Wij delen het met je in dé landelijke koningsdag agenda.

 1. Noord-Holland
  Overal in de gemeente Bergen zal 27 april weer een dag zijn waarop heel veel mag en kan. In Schoorl wordt Koningsdag nieuw leven ingeblazen met spelletjes en kleedjes bij het Klimduin.

 2. Zuid-Holland
  Verspreid door Den Haag zijn er gezellige vrijmarkten:
  – Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan in het Statenkwartier
  – Lange Beestenmarkt en Hamerstraat in het Centrum
  – Keizerstraat in Scheveningen

 3. Utrecht
  Koningskinderen, een programma met optredens en kraampjes in Park Lepelenburg in Utrecht. Alle kids zijn welkom tussen 10:00-15:00!

 4. Flevoland
  In alle stadsdelen van Almere zijn er vrijmarkten te vinden
  – Almere Buiten Centrum – van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur
  – Almere Haven Centrum – van 26 april 17.00 uur tot 27 april 17.00 uur
  – Lumièrepark (Filmwijk Almere Stad) – 27 april van 9.00 tot 17.00 uur

 5. Zeeland
  Muziek in Middelburg op Plein 1940, Koorkerkplein en Vlasmarkt. Van 14.00 tot 19.00 spelen The Miscellaneous, Copycat en Frank op Plein 1940. In de Koorkerkstraat, onder de Lange Jan, spelen the Little Band en Busted Feet, van 14.00 tot 21.00 uur. Op de Vlasmarkt kun je terecht bij Café Pand 39, voor optredens van Roel Idskes, Hell on Heels en Matti Boegatti.

 6. Noord-Brabant
  De vrijmarkt in het centrum van Vught is al jaren een geliefd en succesvol evenement tijdens de viering van Koningsdag. Op die dag bieden talrijke enthousiaste verkopers in naar verwachting meer dan 200 kramen hun gebruikswaar te koop aan. En dat alles in een veelal zonnige Oranje-sfeer, met veel gezellige blaasmuziek en rondom goed gevulde terrasjes.

 7. Limburg
  Aan de Kapel wordt voor de 17e keer de jaarlijkse Koningsmarkt georganiseerd. De Koningsmarkt omvat de Parklaan, ’t Zand en een gedeelte van de Pastoor Peutestraat.

 8. Gelderland
  Koningskermis op het marktplein is dé plek waar je jouw Koningsdag kunt gaan vieren. Voor jong en oud zijn er veel verschillende activiteiten te beleven. Of pak lekker een terrasje in de zon!

 9. Drenthe
  De koninklijke familie zal op zaterdag 27 april 2024 Emmen bezoeken! En staan in heel Emmen veel verschillende activiteiten voor jong én oud gepland. De koning en zijn gezin zullen op deze dag ook het dierenpark Emmen gaan bezoeken.

 10. Groningen
  Het horecapleintje Pintelier & Uurwerker: Elk jaar weer een feest om op dit pleintje te staan. Niet supergroot maar daardoor des te gezellig. Je kunt er van 13:00 tot 21:00 uur swingen onder het genot van diverse lekkere biertjes van mijn favoriete Belgisch café: de Pintelier.

 11. Friesland
  Op Koningsdag organiseert Plaatselijk Belang Gorredijk samen met Multifunctioneel centrum De Skans een vrijmarkt, horecaplein en muziek voor iedereen. De vrijmarkt is te bewonderen op het parkeerterrein De Skans in Gorredijk.

Tip 2: Nodig gezelschap uit en bekijk koningsdag op de tv, lekker vanuit huis!

Bel je familie, vrienden of buren op en vier Koningsdag lekker thuis voor de TV. Pak een oranje hapje en drankje erbij, en bekijk hoe de Koning en zijn gezin, zijn verjaardag vieren in 2024. Hieronder delen we 2 makkelijke oranje zoete én hartige snacks met je, waarmee jij jouw gasten kunt verwennen.

Oranje zoete snacks:

 1. Oranje tompouce bij de koffie
  Met dit speciale Koningsdag koffiepakket ben je meteen klaar voor jouw koffiemomentje op Koningsdag

Oranje hartige snacks:

  1. Worteltjes met dip
   Natuurlijk kunnen de worteltjes met dip niet ontbreken. Doe de worteltjes in een kom en serveer met een dipje, bijvoorbeeld Heksenkaas!

  2. Hartig Koningsdag pakket
   De klassieke oranje chips, maar dan kant- en klaar in een uniek Koningsdag pakket! Meteen op tafel, tijdens de borrel.

3. Verkoop oude spulletjes op de markt

Hoe leuk om onderdeel te zijn van een vrijmarkt! Op die manier ben je er niet alleen lekker even tussenuit, maar kun je ook jouw oude spullen een nieuw leven geven. En je kunt natuurlijk iemand anders weer heel erg blij maken met jouw spullen! Wij geven je drie tips waarmee je jouw kraampje tot een groot succes kunt maken. 

Tips:

 1. Kleed je kraampje leuk aan
  Dit zorgt ervoor dat mensen sneller even komen kijken bij jouw kraampje. Hang slingers en ballonnen op, of gebruik een groot krijtbord waarop je een grappige tekst zet. Nog een tip: zet een muziekboxje neer! Dan valt jouw kraampje écht op.

 2. Zet duidelijk de prijzen neer van je spullen
  Op die manier hoeven mensen niet te zoeken naar of vragen om de prijs. Je kan daardoor sneller jouw spullen verkopen. Nog een tip: biedt ook meerdere én simpele betaalopties aan. Laat mensen bijvoorbeeld met cash betalen, zorg voor voldoende kleingeld waardoor je geld terug kan geven én hang een QR-code op die gelinkt is aan jouw bankrekening. Hierdoor hoeft de koper alleen de QR-code te scannen, het bedrag in te vullen en kan er meteen betaald worden.

 3. Begroet voorbijgangers en ben behulpzaam
  Een lach doet wonderen. Ben vriendelijk en positief! Dit zorgt ervoor dat mensen sneller even naar je kraampje komen of een praatje met je willen maken.

  Bekijk nóg meer tips over hoe jij jouw kraampje succesvol maakt op: https://www.nn.nl/10-verkooptips-voor-Koningsdag