Kerst staat voor de deur. Een tijd van samenkomen en vooral gezellig samen eten. In dit artikel zie je 3 makkelijke recepten om te maken tijdens Kerst. Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Zodat jouw feestelijke 3-gangen menu makkelijk en snel op tafel staat!
Voorgerecht: Zalmsalade
Een gezond én makkelijk voorgerecht tijdens de Kerst is de zalmsalade met komkommer. Met een kleine ingrediëntenlijst maak je een bijzonder gerecht. Gerookte zalm is rijk aan omega-3 en daardoor een gezonde toevoeging aan je dieet. Dit zorgt namelijk voor veel voordelen voor je hart, hersenen en je ogen. Dankzij de komkommer wordt dit voorgerecht lekker fris. Ontdek hoe jij dit voorgerecht binnen 10 minuten kunt maken.

Lees meer…
Let op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 4 personen.
Stap 1: Meng de (Optioneel – witte wijn) mayonaise met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Stap 2: Snijd de komkommer in de lengte in vieren, schraap de zaadlijsten eruit en schaaf ze daarna in lange dunne repen (de schil mag blijven zitten).
Stap 3: Bestrooi de komkommerlinten met zout en (versgemalen) peper en laat ze minstens 30 minuten staan.
Stap 4: Snijd de zalm in dunne repen.
Stap 5: Droog de komkommerlinten met keukenpapier, meng ze met de zalmrepen en verdeel ze in de vorm van een nestje over 4 borden. Serveer er de mayonaise bij en bestrooi het gerecht met de tuinkers.
Bekijk het volledige recept op Allerhande:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R516942/zalmsalade
Hoofdgerecht: Ossenhaas met rucola
Om jouw eetpatroon zo verschillend mogelijk te houden is een hoofdgerecht met vlees een goede keuze. Ossenhaas met rucola geeft toch dat echte kerstgevoel aan tafel. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens binnen 10 minuten klaar! Het toevoegen van rucola en tijm zorgt voor een bijzondere smaak. Dankzij het ossenhaas krijg je de juiste voedingsstoffen binnen, zoals ijzer. Dit zorgt ervoor dat je fit de kerstdagen doorkomt.

Lees meer…
Let op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 4 personen.
Stap 1: Bestrooi de ossenhaas met peper en zout.
Stap 2: Verhit de olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en schroei de ossenhaas in 4-5 min. dicht, afhankelijk van de dikte. Keer regelmatig.
Stap 3: Snijd ondertussen de tenen knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 4: Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 5: Zet de pan terug op het vuur en fruit de knoflook en tijm 1 min. in het achtergebleven bakvet.
Stap 6: Optioneel – Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur 1 min. inkoken.
Stap 7: Roer de boter en de mosterd erdoor en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper.
Stap 8: Snijd het vlees in schuine plakken (trancheren). Leg de ossenhaas op een grote schaal en schep de saus erover. Garneer met de rucola.
Gezondheidstip:
Zowel bij het voor- als hoofdgerecht wordt er alcohol toegevoegd. Dit is optioneel. Maak een gezonde keuze die bij jou past. De alcohol is niet nodig om een lekker gerecht te bereiden.
Bekijk het volledige recept op Allerhande:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1196116/ossenhaas-met-rucola-en-rodewijnsaus
Nagerecht: Ananas met vanille-ijs en kletskoppencrumble
Het Kerstachtige nagerecht is de perfecte mix van kruidig, zoet, zuur en fris. De ananas zorgt voor een fijn zuurtje. Ananas zit boordevol vitamine C en is daarom vooral tijdens de koudere maanden een goed idee om te eten. De kaneel zorgt niet alleen voor een warme toevoeging, maar het heeft een ontstekingsremmende werking en geeft verlichting bij gevoelige darmen, keelontsteking en verkoudheid. Je serveert binnen 10 minuten niet alleen een feestelijk, maar ook mooi nagerecht!

Lees meer…
Let op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 4 personen.
Stap 1: Haal het vanille-ijs uit de vriezer.
Stap 2: Giet de ananasschijven af, vang het vocht op in een kleine steelpan en voeg het kaneelstokje toe.
Stap 3: Kook het ananasvocht 5 min. op hoog vuur tot ⅔ in.
Stap 4: Verhit de grillpan en gril de ananasschijven 2 min. tot er mooie grillstrepen op zijn ontstaan. Keer regelmatig.
Stap 5: Verkruimel de kletskoppen. Bestuif de kletskoppenkruimels met de goudspray en schep goed door.
Stap 6: Leg op elk bordje een ananasschijf en schep op elke schijf een bolletje ijs. Verdeel daarover een tweede ananasschijf. Verdeel de ananas-kaneelsiroop erover en bestrooi met de gouden kletskoppenkruimels.
Bekijk het volledige recept op Allerhande:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197799/gegrilde-ananas-met-vanille-ijs-en-kletskoppencrumble
Dankzij deze Kersrecepten kom jij fijn de feestelijke periode door.
Kook je toch liever niet zelf?
Neem dan snel eens een kijkje op www.apetito-shop.nl/ons-aanbod/maaltijden.
En ontvang 10% korting op verse maaltijden met de kortingscode Tzorg10.