De koude maanden komen eraan. Met kortere dagen, omdat het eerder donker wordt. Tijdens deze dagen is het koken van een makkelijk recept voor jouw avondeten precies wat je nodig hebt. In dit artikel zie je 3 makkelijke eenpansgerechten voor de herfst en winter. Gezond, maar ook eenvoudig en snel te bereiden. En ideaal om te bewaren voor later. Gewoon, door ze in te vriezen!
Eenpanspasta met kip
Een supergezond en makkelijk recept is toch wel de pasta met kip. Zoals je kunt zien in de ingrediëntenlijst kun je een normale pastasoort kiezen. Maar ook volkoren, spelt en glutenvrije pasta zijn een goede optie. De kip zorgt ervoor dat je voldoende eiwitten inneemt. De broccoli is rijk aan vezels, vitamine C en ijzer. Dankzij de pasta krijg je meer energie. Ontdek hoe jij dit gerecht in één pan kunt bereiden!

Lees hier het hele recept
Stap 1: Laat het bouillonblokje oplossen in wat water en snijd de knoflook fijn.
Stap 2: Verhit 1/2 el olijfolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur.
Stap 3: Bak de kipfiletstukjes in 1 – 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan, bewaar apart.
Stap 4: Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten.
Stap 5: Voeg de kipbouillon, de kookzuivel en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
Stap 6: Kook, afgedekt, 15 – 17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door.
Stap 7: Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Stap 8: Voeg in de laatste 8 – 10 minuten de broccoli toe en roer door.
Stap 9: Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Stap 10: Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.
Geniet van jouw eenpansgerecht en bewaar de restjes voor later. Dit gerecht kun je goed bewaren in de koelkast of vriezer.
Bekijk het volledige recept op Hellofresh: https://www.hellofresh.nl/recipes/eenpanspasta-kip-alfredo-5e174e9f8303bb3e0759f9b5 : 3 makkelijke eenpansgerechten voor de winter
Eenpans garnalen curry
Variatie in je eetpatroon is belangrijk. Vandaar dat vis toevoegen aan jouw maaltijd een goede keuze is. Deze eenpanscurry is gemaakt met aardappelen en garnalen. De sperziebonen zijn rijk aan vitamine B11. Dit draagt bij aan jouw leer- en concentratievermogen. Een gezonde, snelle én makkelijke keuze, dus!

Lees hier het hele recept
Let op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 1 persoon.Stap 1: Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Stap 2: Was de krieltjes en snijd in kwarten.
Stap 3: Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Stap 4: Snijd de rode puntpaprika in halve ringen.
Stap 5: Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel.
Stap 6: Bak de knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.
Stap 7: Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Stap 8: Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie. Fruit de ui 1 – 2 minuten.
Stap 9: Voeg 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.
Stap 10: Kook de krieltjes, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn.
Stap 11: Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee.
Stap 12: Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Maak het gerecht eventueel af met de pinda’s.
Geniet van jouw eenpansgerecht en bewaar de restjes voor later. Dit gerecht kun je goed bewaren in de koelkast of vriezer.
Gezondheidstip:
Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 – onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Bekijk het volledige recept op Hellofresh:
https://www.hellofresh.nl/recipes/eenpans-garnalencurry-617940ba9bf9e416b602e758: 3 makkelijke eenpansgerechten voor de winter
Eenpans vegetarische stamppot
Groente geven je een goede weerstand en houden je fit. Zoete aardappelen zitten vol vezels. Die zijn goed voor je darmen en spijsvertering. Maar ze verminderen ook het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Bovendien houd je dankzij diezelfde vezels lekker lang een verzadigd gevoel. Dankzij deze eenpansstamppot krijg jij op een snelle en makkelijke manier precies de juiste voedingsstoffen binnen.

Lees hier het hele recept
Let op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 1 persoon.Stap 1: Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree.
Stap 2: Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken.
Stap 3: Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Stap 4: Verhit dezelfde pan op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Stap 5: Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Stap 6: Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7: Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola en veldsla doorheen.
Stap 8: Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.
Geniet van jouw eenpansgerecht en bewaar de restjes voor later. Dit gerecht kun je goed bewaren in de koelkast of vriezer.
Bekijk het volledige recept op Hellofresh:
https://www.hellofresh.nl/recipes/zoete-aardappelstamppot-met-kruidenkaasblokjes-5e5f58a895d95b221a29ff6f: 3 makkelijke eenpansgerechten voor de winter
Dankzij deze najaargerechten kom jij fijn de koude maanden door.
Kook je toch liever niet zelf? Neem dan snel eens een kijkje op www.apetito-shop.nl/ons-aanbod/maaltijden. En ontvang 10% korting op vriesverse maaltijden met de kortingscode Tzorg10.