3 makkelijke eenpansgerechten voor de winter 

De koude maanden komen eraan. Met kortere dagen, omdat het eerder donker wordt. Tijdens deze dagen is het koken van een makkelijk recept voor jouw avondeten precies wat je nodig hebt. In dit artikel zie je 3 makkelijke eenpansgerechten voor de herfst en winter. Gezond, maar ook eenvoudig en snel te bereiden. En ideaal om te bewaren voor later. Gewoon, door ze in te vriezen! 

Eenpanspasta met kip 

Een supergezond en makkelijk recept is toch wel de pasta met kip. Zoals je kunt zien in de ingrediëntenlijst kun je een normale pastasoort kiezen. Maar ook volkoren, spelt en glutenvrije pasta zijn een goede optie. De kip zorgt ervoor dat je voldoende eiwitten inneemt. De broccoli is rijk aan vezels, vitamine C en ijzer. Dankzij de pasta krijg je meer energie. Ontdek hoe jij dit gerecht in één pan kunt bereiden!

Eenpanspasta met kip
Lees hier het hele recept

Eenpans garnalen curry 

Variatie in je eetpatroon is belangrijk. Vandaar dat vis toevoegen aan jouw maaltijd een goede keuze is. Deze eenpanscurry is gemaakt met aardappelen en garnalen. De sperziebonen zijn rijk aan vitamine B11. Dit draagt bij aan jouw leer- en concentratievermogen. Een gezonde, snelle én makkelijke keuze, dus! 

Eenpans garnalen curry
Lees hier het hele receptLet op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 1 persoon. 
 
 
Stap 1: Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.  
 
Stap 2: Was de krieltjes en snijd in kwarten.  
 
Stap 3: Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.  
 
Stap 4: Snijd de rode puntpaprika in halve ringen. 
 
Stap 5: Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. 
 
Stap 6: Bak de knoflook en de garnalen 3 – 4 minuten.  
 
Stap 7: Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.  
 
Stap 8: Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie. Fruit de ui 1 – 2 minuten. 
 
Stap 9: Voeg 1/2 zakje gele currykruiden toe en bak 30 seconden mee. Voeg de krieltjes, de kokosmelk en 75 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook.  
 
Stap 10: Kook de krieltjes, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. 
 
Stap 11: Kook de sperziebonen en rode puntpaprika de laatste 10 minuten mee. 
 
Stap 12: Voeg ten slotte de garnalen weer toe aan de pan en verhit het geheel nog 1 minuut. Verdeel de curry met de krieltjes, groenten en de garnalen over de borden. Maak het gerecht eventueel af met de pinda’s. 
 
Geniet van jouw eenpansgerecht en bewaar de restjes voor later. Dit gerecht kun je goed bewaren in de koelkast of vriezer. 
 
Gezondheidstip: 
Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 – onder andere belangrijk voor de stofwisseling. 
 
Bekijk het volledige recept op Hellofresh:  
https://www.hellofresh.nl/recipes/eenpans-garnalencurry-617940ba9bf9e416b602e758: 3 makkelijke eenpansgerechten voor de winter 

Eenpans vegetarische stamppot 

Groente geven je een goede weerstand en houden je fit. Zoete aardappelen zitten vol vezels. Die zijn goed voor je darmen en spijsvertering. Maar ze verminderen ook het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Bovendien houd je dankzij diezelfde vezels lekker lang een verzadigd gevoel. Dankzij deze eenpansstamppot krijg jij op een snelle en makkelijke manier precies de juiste voedingsstoffen binnen.

Vega eenpans-stamppot
Lees hier het hele receptLet op: de ingrediëntenlijst is ingesteld op een gerecht voor 1 persoon. 
 
 
Stap 1: Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de puree.  
 
Stap 2: Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Was of schil de aardappelen en de zoete aardappel en snijd in grove stukken.  
 
Stap 3: Kook de aardappelen met de zoete aardappel, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen. 
 
Stap 4: Verhit dezelfde pan op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 
 
Stap 5: Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. 
 
Stap 6: Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. 
 
Stap 7: Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola en veldsla doorheen. 
 
Stap 8: Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes. 
 
Geniet van jouw eenpansgerecht en bewaar de restjes voor later. Dit gerecht kun je goed bewaren in de koelkast of vriezer. 
 
 
Bekijk het volledige recept op Hellofresh: 
https://www.hellofresh.nl/recipes/zoete-aardappelstamppot-met-kruidenkaasblokjes-5e5f58a895d95b221a29ff6f: 3 makkelijke eenpansgerechten voor de winter 

Dankzij deze najaargerechten kom jij fijn de koude maanden door.  

Kook je toch liever niet zelf? Neem dan snel eens een kijkje op www.apetito-shop.nl/ons-aanbod/maaltijden. En ontvang 10% korting op vriesverse maaltijden met de kortingscode Tzorg10.

Gerelateerde berichten

Rouwverwerking: hoe ga je om met het verlies van cliënten?

“Donderdag had ik er nog gewerkt. En de week erop zou ik gewoon weer langskomen. Maar op maandag sprak ik haar dochters: ‘Hee Erica, niet schrikken hè…Maar ons mam is overleden…’ Werken als thuishulp is een baan die zorg, persoonlijkheid en voldoening met zich meebrengt. Een baan waarin waardering centraal

Lees verder

Familie

In het kerkdorp Oirsbeek, midden in het prachtige heuvelachtige Zuid-Limburg, woont Piet Meulenberg in een keurig karakteristiek huis aan een brede straat. ‘Het werd tijd dat het Tzorg-team eens een echte Limburgse kanjer zou verrassen!’ Daarom heeft Piet zijn zeer gewaardeerde kanjer Hennie Thijssen aanbevolen voor de felbegeerde Tzorg-trofee toe.

Lees verder